Zdroj: http://www.scp-group.eu/164-ucastniku-se-v-marianskych-laznich-nechalo-zlakat-k-pohybu.a263.html  •  Vydáno: 15.9.2019 11:11  •  Autor: Ivana

164 účastníků se v Mariánských Lázních nechalo zlákat k pohybu

Seriál pochodů nordic walking s bohatým doprovodným programem v cíli, pro registrované účastníky, ale i pro neregistrované návštěvníky měl v sobotu 14. září svojí další zastávku, tentokrát v Mariánských Lázních. Lázeňský krok podpořilo kromě partnerů, Skupiny ČEZ a přepravní společnosti KATOS, také počasí a alespoň pro tento den dalo zapomenout, že je tady podzim. Na značené tratě po mariánskolázeňském okolí s úžasnými výhledy, doporučené místní, velmi aktivní skupinou Klubu Českých turistů, ve dvou délkách 5,5 a 16 km vyrazilo hromadně přesně v 11.00 hod. 164 zájemců o aktivitu nordic walking, či o turistiku. Hole totiž nebyly podmínkou účasti. Největší souboje se odehrávaly na kratší trati, kde o nejrychlejší čas a prvenství bojovali zkušení „walkeři“ otec a syn Mikšíkové z Prahy. Nerychlejší čas nakonec vybojoval syn Jiří, 0:35:54. Vítězství na delší trati si již tradičně nenechal ujít Jindřich Stuchl z Ostrova, který si se 16 km poradil za pouhou 1 hodinu, 56 minut a 06 sekund.

O tom, že pohyb je vhodný pro každého a v každém věku, není pochyb. Důkazem je naše pravidelná účastnice paní Mája Koutenská (1933) z Karlových Varů. Paní Mája sice už oslavila 85. narozeniny, ale všem předvedla, že zájem o pohyb a životní optimismus nemá s věkem nic společného. Dějištěm doprovodného programu se stal již v pořadí popáté park před hotelem Krakonoš. Stejně jako v rámci ostatních zastávek seriálu Krok ke zdraví byla účastníkům k dispozici zdravotní poradna kožního lékaře MUDr. Daniela Horvátha a malířská škola, tentokrát pod odborným dohledem s cennými radami, umělce Jana Samce z Karlových Varů. Zkrátka nepřišli ani děti, které hned od rána dobyly nafukovací hrad. Ke sportovní pohodě sobotního dne přispěli svojí hudbou a zpěvem Starší páni z Tachova. Zahráli nejen k poslechu, ale mnohé účastníky zlákali i k tanci a únava po pochodu na nich skutečně nebyla znát. Příjemnou tečkou za akcí bylo vyhlášení vítězů pochodu a tombola. Všechna startovní čísla byla stejně jako na všech ostatních pochodech slosovatelná a o hodnotné ceny nebyla nouze. Seriál pochodů Krok ke zdraví pokračuje již 28. září 2019 v Kadani. Bohatá fotogalerie, výsledky pochodu i informace k dalším akcím na webových stránkách projektu www.krokkezdravi.com.